10 frizura-inspirációs tipp szőke hajú férfiaknak

Nem csak a nőknek van szőke ambíciójuk. A természetes szőkéktől kezdve, mint Ryan Gosling, a szőkített frizurákon át, mint 2016-ban Kanye West, egészen Adam Levine-ig és Justin Bieberig, mindenféle világos fürtök divatosak most.

A hajad három kategória valamelyikébe esik: természetes szőke, egyfajta szőke, de nem egészen szőke árnyalat, amely esetében némi finomításra van szükség ahhoz, hogy szőkévé váljon, vagy egyáltalán nem szőke, amely drasztikus átalakításra szorul ahhoz, hogy aranyszínű legyen. Ha te az első vagy, akkor nincs más dolgod, de azért maradj velünk.

Ha a második kettő közül valamelyik, akkor van néhány tippünk, hogyan érheted el a megfelelő eredményt. Olvasd el az alábbi szőke frizura tippeket, majd nézd meg a galériát egy kis inspirációért.

Amit a férfi szőke frizurákról tudni kell

A szőke egy kényes hajszín, ami azt jelenti, hogy nem olyasmi, amit befesthetsz és figyelmen kívül hagyhatsz. Ha nem vagy hajlandó elvégezni a vele járó munkát, akkor eleve ne fesd be. A szőke csak akkor mutat jól, ha hajlandó vagy megfelelő karbantartást végezni.

Ismerd meg, mit jelent a "tonalitás"

Ebben egy stylist segíthet, de sosem árt, ha te magad is érted a dolgot. Ha fehér-szőke gyerek voltál, a hűvös szőkék jól kiegészítik a bőrtónusodat. Ha sötét szőke hajad volt, amely mélyebb árnyalatúvá fejlődött, általában jeges vagy aranyszínű árnyalatokat viselhetsz. Ha barna hajad van, az aranyszőke lesz a legjobb.

Hagyd a szakemberekre

Szórakoztatóan hangzik a barkácsolás, de elkerülhetetlen, hogy a kedvenc ruháidon fehérítőfoltok legyenek, és hirtelen az egyik szemöldököd fehér legyen. Ez a munka a profiknak való. Egy fodrász segíthet kiválasztani a bőrödnek megfelelő árnyalatot, és megtaníthat a hajad egészségének megőrzéséhez szükséges utókezelésre.

Szánj rá időt

Ha sötétnek indultál, és szeretnél világosodni, légy türelmes. Ha mindent egy csapásra próbálsz véghezvinni, különösen, ha a trendi platinaszőke színt célzod meg, az túl sok a hajadnak. Ehelyett néhány hónap alatt fokozatosan világosodj. Ez türelem gyakorlat lesz, de hosszú távon jobban jársz majd.

NE szőkítsd a hajad, ha…

Bőrtónusod sötétebb: a szőke haj kiemeli a tökéletlenségeket.

Nagyon vastag, göndör vagy durva hajad van: többszöri eljárást igényel, és valószínűleg komoly károkat okozol.

Kopaszodsz: használj megfelelő terméket, a hajkárosodás vagy hajhullás mindenképpen kockázatos a szőkítéssel, ezért nem bölcs dolog belevágni, ha nem vagy felkészülve a lehetséges következmények elfogadására.

Tetszett a cikkünk? További férfias tartalmakért látogass el Facebook oldalunkra vagy akár üzletünkbe is!

Felratkozás

Utóbbi bejegyzések

kopaszodó frizura haj stílus Reds budapest belváros

A férfiak kopaszodása nagyon is valós dolog. A férfiak mintegy 70%-át érinti életük során, és 25%-uknál már 30 éves korban jelentkeznek az első jelek. A

Read More »
budapest reds belváros hajvágás fodrászat barbershop tippek trükkök frizura

Előző cikkünkben feltettünk egy izzasztó kérdést, vajon ciki, vagy teljesen okés, ha nem beszélgetsz a fodrászoddal, miközben vágja a hajadat? Ha kíváncsi vagy mire jutottunk,

Read More »
belvárosi fodrászat budapest körút tippek haj stílus férfiaknak Reds

A rövid válasz: igen normális, egyáltalán nem gond, ha nincs kedved beszélgetni a fodrásszal. A fodrászok emberközpontú munkájukból adódóan pedig kiválóan olvasnak a testbeszédből és

Read More »