10 mód arra, hogy hogyan vágjuk stílusba az őszülő hajkoronádat

Röiden: Só és bors. 

Kezdjük azzal, amire a legkevésbé számítottunk! Ellenőrizzük a gondolkodásmódod erejét, és egyetlen kérdéssel kiderítjük, hogy alá vagy-e vetve a sztereotip gondolkodásnak: szereted a sós, borsos hajadat, vagy úgy gondolod, hogy az ősz hajszálakat el kell rejteni?

Tegyük fel, hogy pozitívan állsz hozzá, hogy megmutasd gyönyörű őszülő hajkoronádat. Gratulálunk, gyorsan találunk neked egy remek frizurát! Ellenkező esetben, ha úgy gondolod, hogy megtalálod a módját az ősz hajszálak elrejtésének – tarts ki. Rövidesen bebizonyítjuk, hogy a sós, borsos hajra érdemes büszkének lenni. Nem nagyon hiszel benne? Nos, nézzük meg részletesen ezt a kényes kérdést!

Miért hívják sós és borsos hajnak?

Kezdjük azzal, hogy választ találunk erre a leggyakoribb kérdésre! Minden kristálytiszta: ahelyett, hogy az egyesek, különösen a férfiak számára meglehetősen kényes “ősz” szót használnák, a stylistok világszerte egy vonzó és kellemes fülnek tetsző kombinációt találtak ki: a só és bors hajszínt. “Sós-borsos hajszíned lágy szálai tökéletesen illenek a szemedhez” – nem gondolod, hogy egy ilyen mondat valamivel jobban hangzana a sima “szürke” szó nélkül? Mi is így gondoljuk!

Milyen is pontosan a só és bors hajszín?

Röviden, ha elkezdesz először őszülni – nagy valószínűséggel a hajszínedet pontosan sós-borsosnak neveznénk. Az elnevezés alapvetően néhány szín kombinációjából ered: legtöbbször sötétbarna vagy akár fekete színű természetesen keveredik a világosabb ősz hajszálakkal, mint az ezüst vagy akár a tiszta fehér. De néha az érett hajnak lehetnek aranyhomok vagy gyömbéres alaptónusai is, bár akkor is sós-borsos hajszínnek neveznénk.

Mi van akkor, ha még nincs ősz hajam?

Fake it till you make it – ez lenne a legjobb válaszunk. A sós-borsos haj manapság hatalmas trend, és lemaradhatsz a trendről, amíg a hajad elkezd őszülni. Ehelyett egyszerűen utánozd le egy jó hajszakértővel és néhány órás szőkítéssel. Nézd meg Malumát, Chris Pine-t vagy bármely más fiatal hírességet. Némelyikük rendszeresen festeti a haját, hogy olyan sós-borsos színe legyen. Szóval ez ma már nagy szó az ősz hajra!

Most pedig a végső stádiumban vagyunk, hogy meggyőzzünk, mutasd meg elragadó sós-borsos hajadat! Miután átnézted ezeket a diákat, biztosak vagyunk benne, hogy azonnal hozzánk fog vezetni az utad.

Só és bors hátrafésült haj

ősz haj tippek

A klasszikus és a legelegánsabb stílus kétségtelenül az őszes, oldalválasztóval hátrafésült haj. Ez a frizura bármilyen hajszínnel jól mutatna, de hihetetlenül elbűvölő a sós-borsos hajú férfiak számára. Ha tehát szereted, ha a hajad kissé hosszabbra nő – ez a te választásod.

Só és bors Undercut

salt pepper hair style

Egy másik nagyszerű módja annak, hogy a sós-borsos hajaddal és a fehér szakálladdal is feldobd, ha ezeket a színeket egy soha nem kimúlóan divatos undercut frizurával kombinálod. A felső rész hátrafelé történő formázásával és az oldalsó részek frissen nyírva tartásával – mesésen fogsz kinézni, bármi is történjen.

A David Beckham féle Silver Highlights

David Beckham frizura stílus tippek

David minden bizonnyal a korszak egyik divatikonja. Külseje a legnépszerűbb magazinokban jelenik meg, és az Instagramja az egyik legnagyobb közönségnek számít. Nos, mindez nem lenne lehetséges a művészi hajkísérletei nélkül, amelyekről ismert, köztük a trendi sós-borsos színű kiemelésekkel.

Philippe Bas fekete és fehér hajjal

fekete fehér haj frizura tanács

Míg a só-bors haj klasszikus értelemben a fekete és a fehér haj keveredését jelenti, addig egyes esetekben a fehér részeket külön-külön láthatjuk az oldalakon, a fekete hajat pedig a haj tetején. Egy ilyen hajkombó még trendibb lehet, mint a többi, és a frissen festett szakállal valóban hihetetlenül jól fog kinézni.

Egy igazi művész haja

minden stílus ősz haj javaslat hosszú közepes rövid

Hosszú, durván vágott fürtök, amelyek szabadon hullanak a vállakra – úgy hangzik, mintha ez egy brutális motoros vagy esetleg egy kreatív ember, például egy fafaragó vagy zenész megfelelő frizurája lenne? Ha ez korrelál az életstílusoddal és a hajtípusodra vall, akkor tudod, mit kell tenned!

Kecsesen stilizált ősz haj

Menő séró stílus őszülő haj

Ben Desombre rendelkezik azzal a kecsességgel és eleganciával, ami csak a korral jár. Só és bors színű, gyönyörű haja pedig kiváló bizonyíték erre. Milyen látványos ízlése van Ben-nek, amit nap mint nap használ öltözködésében és frizurájában is!

Só és bors Rozsomák frizurájával

hogyan menő stílus vágás férfi divat haj

Ami kissé úgy néz ki, mint a Rozsomák frizurája egyenesen a filmből, az valójában egy elég népszerű módja a férfiak körében a hosszabb haj formázásának manapság. Ha a hosszabb hajszálakat hátul tartjuk, és néhány rövid darabot kihagyunk, az laza, mégis stílusos megjelenést eredményez.

Calle Artmark kéttónusú haja

Calle Artmark haj frizura stílus

Ha valaki azon gondolkodik, hogy modell lesz, ha egyszer közelebb kerül a nyugdíjhoz – gondoljon Calle Artmarkra és sikeres karrierjére. Nemcsak az összes divatkampányban és szerkesztőségi cikkben keresett, de az Instagram egyik vezető influencerévé is vált. Ráadásul mindez nem lenne lehetséges gyönyörű sós-borsos haja és tökéletesen fehér hajtövei nélkül.

Colin Farrell jellegzetes hajviselete

Colin Farrel haj stílus hogyan ősz menő elegáns

Colin Farrel jól ismert kifogástalan ízléséről a frizurák terén. Legyen szó színes öltönyéről vagy tökéletesen zselézett hajáról, mindig csúcsminőségűnek tűnik. Nem csoda, hogy miért őt választották ki az “Úriemberek” című ikonikus film szerepére.

Old fashioned - mint George Clooney

George Clooney haj stílus tippek elegáns

Lehetne bármi ennél a frizuránál elegánsabb? Nem biztos, mert ez az igazi klasszikus úri frizura: tiszta oldalválaszték, elöl precízen formázott hullámokkal és szépen nyírt szakállal. Ennél vonzóbb már nem is lehetne.

Tetszett az inspirációs cikkünk? Maradj velünk, mert temérdek hasonló cikket tervezünk írni!

Tetszett a cikkünk? További férfias tartalmakért látogass el Facebook oldalunkra vagy akár üzletünkbe is!

Felratkozás

Utóbbi bejegyzések

nfl szakáll tippek férfiak frizura

Megannyi divat és stílus ikon megtalálható az NFl-ben, ezért hogy relevánsak maradjunk önmagunkhoz, nem a legjobban öltözködő játékosokat gyűjtöttük össze egy csokorba, hanem azokat, akiknek

Read More »
frizura tippek férfiak budapest reds javaslat

Nem kérdés, hogy egy férfi haja fontos része az általános megjelenésének. Annyi mindent kell figyelembe venni – stílus, hossz, mikor vágjuk le, milyen termékeket használjunk

Read More »
mullet frizura tippek férfiak hajvágás tanács hogyan jól reds budapest

Akár egy 80-as évekbeli gyerek vagy, aki nosztalgiázik fiatalkorának trendjei iránt, akár csak valaki, aki mindig készen áll egy vicces hajátalakításra, örömmel fogod tudni, hogy

Read More »