5 SZAKÉRTŐI HAJÁPOLÁSI TIPP FÉRFIAKNAK: ÍGY ÁPOLD A HAJADAT

Nem kérdés, hogy egy férfi haja fontos része az általános megjelenésének. Annyi mindent kell figyelembe venni – stílus, hossz, mikor vágjuk le, milyen termékeket használjunk -, hogy ez időnként megterhelő lehet.

Mi azonban segítünk a férfiaknak szóló hajápolási tippjeinkkel. Kitérünk mindenre, kezdve a napi hajápolástól, a hajminőség javításától egészen addig, hogy mit tegyél (és mit ne).

A végén úgy gondoljuk, hogy elegendő tudással fogsz rendelkezni ahhoz, hogy a mindennapi hajápolási rutinodat minden eddiginél hatékonyabbá tedd.

1. HAJSZÁRÍTÁS A HELYES MÓDON

Ha sok férfihoz hasonlóan te is kilépsz a zuhany alól hajmosás és/vagy kondicionálás után, és erőteljesen megdörzsölöd a hajadat egy törölközővel, hogy segítsd megszárítani. Ne tedd ezt!

A tény az, hogy a hajad nagyon érzékeny a sérülésre, amikor nedves, és a nedves haj törölközővel való dörzsölése azt okozza, hogy a haj egy része belekerül a törölköző szálaiba, és a hajszálakat a töréspontjukon túl megnyújtja. Ez viszont a haj külső rétegeinek károsodását, valamint töredezett hajvégeket és göndörödést okoz.

Ehelyett inkább csak töröld szárazra a hajadat a haj növekedési irányába.

A hajszárításnál is óvatosan kell eljárnod. Őszintén szólva a legjobb módja a hajszárításnak a az, ha hagyod megszáradni, de a hajszárítás hajszárítóval lehet a legjobb megoldás azokon a napokon, amikor kevés az időd. Néhány fontos dolog, amit a hajszárító használatakor ne felejts el: a lehető legalacsonyabb hőfokot használd, és mindig hagyd a hajad kissé nedvesen, hogy biztosan ne szárítsd túl, mert az nem tesz neki jót.

2. ÓVATOSAN A HŐFOKKAL

Az imént beszéltünk arról, hogy alacsonyabb hőfokot használj, ha fújni kell a hajad, a hőcsökkentés általános szabály a tipikus férfi hajápolási rutinra.

Nincs is jobb, mint egy forró zuhany, különösen, ha a kinti hőmérséklet fagypont alá süllyed, de a forró víz pusztítást végez a hajadon, mert a hajadból és a fejbőrödből sok esszenciális olajat kivon, ami szárazsághoz vezet.

Ismétlem, a legjobb módja a hajszárításnak, ha hagyod, hogy a levegőn száradjon meg. Ha hajszárítót használsz, csökkentsd a hőfokot, és hagyd a hajad enyhén nedves, így nem leszel hajlamos túlszárítani.

3. NE VIDD TÚLZÁSBA A TERMÉKEKKEL

Semmi baj nincs azzal, ha a kívánt stílus és megjelenés eléréséhez hajzseléket, viaszokat, sőt hajlakkot is használsz. A túl sok termék használata azonban természetellenessé és nehézzé teheti a hajadat, ezért csak annyit használj, amennyire valóban szükséged van, ahelyett, hogy felesleges mennyiséget alkalmaznál.

Íme egy gyors alapozó a hajápoló termékekről, amely segíthet a hajtípusodnak megfelelő választásban:

Gél – Nedves megjelenést biztosít, amely a helyén marad. Ez egy magas fényű, erősen tartó termék.

Viasz – Nem kérdés, hogy a viasz a helyén tartja a hajat. Nehezebb kiszedni a hajadból, mert olaj alapú.

Pomádé – A pomádé nagyszerű a retro megjelenés eléréséhez, és szintén magas fényű. A pomádék általában kevésbé tartanak, mint más termékek.

Paszta – A paszta akkor jó választás, ha középhosszú vagy hosszú hajad van. Általában közepes fényük és tartásuk van.

Agyag – Mivel az agyag szárazabb, mint más, férfi hajra szánt termékek, általában kisebb fényük van. A muds és a clays az alacsony és a magas tartástól a kettő közötti tartományban kapható.

Tengeri sós spray – A tengeri sós spray nagyszerű lehetőség a textúrált, matt haj eléréséhez, amely érinthető és természetesen mozog.

4. HAJMOSÁS ISMÉTLÉS NÉLKÜL

Az egyik nagy mítosz a hajmosással kapcsolatban az, hogy meg kell samponoznod, ki kell öblítened, majd még egyszer meg kell ismételni a folyamatot. A kétszeri mosás nem csak felesleges, mert nem lesz tisztább tőle a hajad, de ki is szárad tőle.

5. ISMERD A FEJBŐR TÍPUSODAT

Rendkívül fontos, hogy ismerd a fejbőröd típusát, mielőtt hajápoló termékeket, például sampont és kondicionálót vásárolnál.

OLAJOS FEJBŐR

Itt nincs semmi bonyolult; ha a hajad gyakran érzed zsírosnak, akkor zsíros fejbőröd van. Valószínűleg már többféle sampont kipróbáltál, hogy csökkentsd a zsírosodást, de néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, amikor a vásárlást fontolgatod: kerüld a hidratálónak címkézett samponokat, inkább válaszd azokat, amelyeket “erősítőnek”, “kiegyensúlyozónak” vagy “napi tisztítónak” neveznek. Arra is ügyelned kell, hogy a sampont mélyen dolgozd be a fejbőrbe, hogy segítsen felbontani a felesleges olajokat.

SZÁRAZ FEJBŐR

A száraz fejbőr az a típus, amelyet gyakran száraznak és viszketőnek érzünk, és korpásodással gyötör. A száraz fejbőrnek azonban különböző fokozatai vannak, és a samponokat és kondicionálókat ennek megfelelően kell megvásárolni. Ha enyhébb szárazsággal küzdesz, akkor egy olyan sampon segít, amely elősegíti a nedvességet és a hidratálást.

Ha a fejbőröd rendkívül száraz, akkor érdemes olyan összetevőket keresni, mint például a teafaolaj, amelyek kiterjedt hidratáló tulajdonságokkal rendelkeznek. Azokat a samponokat, amelyeket nem érdemes megvásárolni, ha száraz a fejbőröd, amiket  “erősítő” vagy “volumennövelő” samponoknak neveznek.

NORMÁLIS FEJBŐR

Jó neked, ha normál fejbőröd van. Ez azt jelenti, hogy a hajad általában könnyen kezelhető, megfelelő mennyiségű olajjal rendelkezik, és nem kell túlbonyolítanod a dolgokat, amikor termékeket vásárolsz. Elsődleges feladatod, hogy olyan sampont találj, amely egyensúlyban van a hidratálás és a tisztítás között.

Tetszett a cikkünk? További férfias tartalmakért látogass el Facebook oldalunkra vagy akár üzletünkbe is!

Felratkozás

Utóbbi bejegyzések

nfl szakáll tippek férfiak frizura

Megannyi divat és stílus ikon megtalálható az NFl-ben, ezért hogy relevánsak maradjunk önmagunkhoz, nem a legjobban öltözködő játékosokat gyűjtöttük össze egy csokorba, hanem azokat, akiknek

Read More »
ősz haj stílus szürke fej reds budapest

Röiden: Só és bors.  Kezdjük azzal, amire a legkevésbé számítottunk! Ellenőrizzük a gondolkodásmódod erejét, és egyetlen kérdéssel kiderítjük, hogy alá vagy-e vetve a sztereotip gondolkodásnak:

Read More »
mullet frizura tippek férfiak hajvágás tanács hogyan jól reds budapest

Akár egy 80-as évekbeli gyerek vagy, aki nosztalgiázik fiatalkorának trendjei iránt, akár csak valaki, aki mindig készen áll egy vicces hajátalakításra, örömmel fogod tudni, hogy

Read More »