A kopaszodás nem átok, megmutatjuk hogyan maradj stílusos!

A kopaszodást a férfiak jelentős része átéli az élete során valamilyen formában. Ki kicsit később, ki kicsit korábban, de nagyon kevesünket kerül el a hajhullajtás jelensége – és itt nem az időszakos stressz tüneteire gondolunk most. Ma azt fogjuk megnézni, hogyan maradj stílusos akkor is, ha a hajhatár nálad is megindul hátrafelé. Szeretnénk kihangsúlyozni: ez nem egy csapás az élettől, ez egy adottság, amiből igenis ki lehet hozni a maximumot.

A férfiaknál tipikus problémának számít a gyakran már kamaszkorban meginduló hajvesztés, a huszonévesek 25%-a tapasztalt már fokozott hajhullást, az ötvenes korosztálynak pedig hozzávetőleg a fele kopaszodik. „A férfiaknál a hajvesztés elsődleges kiváltó oka a genetika, ez egy gyakran örökletes jelenség. A hajmennyiség csökkenését azonban okozhatják krónikus gégészeti, urológiai és fogászati betegségek is, emellett pedig vérszegénység, nem megfelelően kiválasztott hajápoló kozmetikumok, sőt a helytelen táplálkozás és a túlzott stressz is állhat a probléma háttérben” – mondta dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus.

A hajhullás kezelésére léteznek módszerek és megoldások, de most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan lehet vele együttélni!

Buzz cut - mi más?

katonai buzz cut stílus hajra férfiaknak

Jártál már az oldalunkon? Olvastad már hajstílus cikkeink bármelyikét? Jártál bent nálunk és beszélgettél a fodrászainkkal? Akkor neked is biztos ütötte már meg a füled a buzz cut kifejezés. Ez a néhány milliméter hosszú frizura kifejezetten előnyös azoknak, akiknek egy könnyen kezelhető, gyorsan előállítható séró kell. Visszafogott, de tud elegáns is lenni, ráadásul egy szakáll elég jól feldobja. Elsősorban a kevésbé kerekded fejformával rendelkező uraknak ajánljuk, nekik egy tökéletes választás lehet.

Közepesen hosszú, borzolt frizura

Fade stílus tippek a Redsnél olvass bele

Ez a korábbinál eggyel energiaigényesebb jelenség, de mindenképpen látványos eredményeket lehet vele elérni, jó alap az önkifejezésednek. Ha a kopaszodásod – hajritkulásod – formája vagy előrehaladottsága alapján úgy ítéled meg, hogy nem tolnád le teljesen kopaszra, de valamivel el szeretnéd fedni egyelőre a kialakuló foltokat, ez lesz a te választásod. Itt sincs egy tökéletes megoldás, kérdezd meg a fodrászod, hogy neked hogyan állna szerinte jól és fog tudni segíteni. Ezt lehet kombinálni az oldalt felnyírt, felül hosszabb forma mindig nyerő lesz! Ha ezt választod, barátkozz meg a hajszárítóval, cserébe pedig mindig menő frizurával jelenhetsz meg mindenhol.

All in - teljesen kopasz stílus

dwayne johnson frizura hogy milyen

Ha azt érzed, hogy – egyrészt fejformád engedi, másrészt – Te a hajritkulásoddal nem szeretnél foglalkozni vagy nem tudod már úgy eltakarni, hogy meg legyél vele elégedve, akkor itt a lehetőség, a teljesen kopasz fej is lehet kifejezetten stílusos. Ha valakinek esztétikus a fejformája és van elég önbizalma ahhoz, hogy tudja viselni a kopaszságot, annak az egyik legegyszerűbb megoldás lehet. A teljes kopaszságot egy stílusos szakállal lehet pluszban feldobni, ami egy kicsit extrém, de tudjátok, hogy mi csípjük az extrém megjelenéseket is.

Összességében elmondható, hogy nincs vége a világnak, ha elkezd megritkulni a frizurád. A fontos, hogy ne pánikmegoldásokkal próbálj küzdeni az ellen, ami ellen felesleges. Ekkor jön el az idő, hogy kicsit felfrissítsd a megjelenésed és a következő szintre emeld a stílusod!

Tetszett a cikkünk? További férfias tartalmakért látogass el Facebook oldalunkra vagy akár üzletünkbe is!

Felratkozás

Utóbbi bejegyzések

Nyári hajszárazság? Védekezz ellene!

Ahogy a nyár beköszönt, egyre több időt töltünk a szabadban, élvezzük a napsütést és a kellemes időtöltést. Azonban a forró napok kihívást jelenthetnek a fejbőrünk

Read More »
Mi a haj alatti izzadás rejtélye? Most megtudhatjátok!

Biztosan ti is tapasztaltátok már, hogy a melegebb időkben jóval izzadékonyabbak vagytok, nem csak a hónaljnál, de a hajatok alatti fejbőr rétegnél is. Mégis miért

Read More »
Ilyen sampont használjunk az egészséges hajért - férfiaknak!

Ahogy a társadalom nagy figyelmet fordít az egészség és a megfelelő testápolás fontosságára, egyre több férfi is ráébred arra, hogy a haj ápolása nem csupán

Read More »