Klasszikus arc vagy? Inspirálódj a Mad Men üzletembereinek frizuráiból

Az AMC adóján vetített Mad Men az egyik legnépszerűbb televíziós sorozat volt idejében. Igen, a történet jó, de a retro részletekre való odafigyelés, valamint Don Draper és a stáb klasszikus stílusa legalább ennyire vonzó. A jól szabott szürke öltönyök, zsebkendők és vékony nyakkendők a sorozatban szereplő férfiakat vagánynak, kifinomultnak és férfiasnak teszik.

De ezt a klasszikus és férfias megjelenést tönkretenné, ha Don Draper dilisnek tűnő frizurát viselne. Gondolod, hogy a reklámügyfelek és a nők komolyan vennék Dont, ha előre fésülné a haját, és elöl tüskésen feltűzné?

Don Draper és a Sterling Cooper többi férfija olyan frizurával és stílussal rendelkezik, amely megköveteli, hogy komolyan vegyük őket. A nagyapád valószínűleg ugyanígy fésülte a haját: oldalt feszesen, a fej bal oldalán éles résszel. És persze a hajnak szüksége van az egészségesnek tűnő fényességre, használj pomádét!

Hogy segítsünk a frizurádat valami frissebbre, üzletiesebbre váltani, a következő tippeket adjuk a Mad Men Emmy-díjas sorozatából.

Hogyan lehet neked is Mad Men frizurád?

A hajtermék. Ha tényleg vissza akarod idézni a 40-es, 50-es és 60-as évek simára nyírt, tiszta frizuráját, szerezz be egy kis hajformázó gélt vagy pomádét. A cucc egy kicsit zsíros, de tényleg szép lesz tőle a férfi haj. Az illata is átkozottul férfias. 

Ha a nagypapa hajápoló termékei túl zsírosak az ízlésednek, de mégis szeretnéd azt a fényes, összeszedett külsőt, próbáld ki a modern termékeket, amelyeket a Mad Men fodrásza használ. A pomádé ugyanolyan tartást és fényt ad, mint a gél, de nem olyan zsíros.

frizura don draper mad men haj hajzat ismerd meg

Don Draper frizurája

Így kérd tőlünk…

Kérj meg minket, hogy szeretnél egy oldalt rövid, hátrafésült végést, hajválasztékkal. A teteje pedig maradjon hosszabb, és hátra vagy oldalra fésülhető legyen. A választék pedig legyen erőteljes.

A stílushoz…

Fogd a választott hajápolót, és futtasd végig a hajadon, amíg még nedves. Fogd a fésűt, és készítsd el a hajválasztékot a fejed bal oldalán. Hozz létre egy kis hullámot a hajad elején a frufrudat felfelé és jobbra hátrafésülve. Fésüld hátra a hajad oldalát. Bada-bing! Instant Draper.

Pete Campbell haj frizura stílus Mad Men

Pete Campbell frizurája

Így kérd tőlünk…

Mint a Draper-frizuránál, itt is szépen és szorosan kell az oldalt elkészíteni. Az egyetlen különbség az, hogy a egy kicsit rövidebbre kell vágni a tetején, mint a Don Draper-frizuránál. És ha jobbra szeretnéd elválasztani, ala Pete, akkor szólj nekünk előre.

A stílushoz…

Használj egy kicsit több hajápolószert. Pete Campbell frizurája sokkal simább és nedvesebb kinézetű, mint a többi karakteré. Amikor kifésülöd, kezdd egy éles résszel a fejed jobb oldalán. Amikor hullámot készítesz elöl, tartsd közel a fejedhez. Nem olyan magas, mint a sorozatban szereplő többi férfié. Pete stílusa fiatalabb férfiaknak vagy kisebb testalkatú férfiaknak való.

Roger Sterling haja budapest belváros fodrászat

Roger Sterling frizurája

Így kérd tőlünk…

Sterling kinézete sokkal rövidebb és borbélyosabb, mint a többi férfié a műsorban. Majdnem olyan, mint egy katonai vágás. Vágasd rövidre felül, de hagyd elég hosszúra, hogy a fejed jobb oldalán fésülni tudj egy részt. Az oldalsó részek szűkek.

A stílushoz…

Ismét a szokásos kezdés, nedves hajhoz valamilyen hajformázó termék. Hozz létre hullámot elöl. Mivel a hajad rövidebb, nem lesz olyan magas, mint Don Draperé. Fésüld hátra az oldalát. Most már készen állsz arra, hogy egy 12 martinis ebédnél az ügyfelekkel csevegj.

Záró megjegyzés: Ha biztosra szeretnél menni, hozz magaddal képeket a színészekről. Akkor biztosan érteni fogjuk a kérést!

Tetszett a cikkünk? További férfias tartalmakért látogass el Facebook oldalunkra vagy akár üzletünkbe is!

Felratkozás

Utóbbi bejegyzések

kopaszodó frizura haj stílus Reds budapest belváros

A férfiak kopaszodása nagyon is valós dolog. A férfiak mintegy 70%-át érinti életük során, és 25%-uknál már 30 éves korban jelentkeznek az első jelek. A

Read More »
budapest reds belváros hajvágás fodrászat barbershop tippek trükkök frizura

Előző cikkünkben feltettünk egy izzasztó kérdést, vajon ciki, vagy teljesen okés, ha nem beszélgetsz a fodrászoddal, miközben vágja a hajadat? Ha kíváncsi vagy mire jutottunk,

Read More »
belvárosi fodrászat budapest körút tippek haj stílus férfiaknak Reds

A rövid válasz: igen normális, egyáltalán nem gond, ha nincs kedved beszélgetni a fodrásszal. A fodrászok emberközpontú munkájukból adódóan pedig kiválóan olvasnak a testbeszédből és

Read More »