Kócoshaj használati utasítás – stílustippjeink

Már a ’90-es évek óta nagyon népszerű a menő, laza, kócos és bozontos frizura a férfiak körében. Nyilván a hölgyek nagy százaléka is szereti, de fontos kritérium az ápoltság. Itt nem a “most keltem fel, arcot sem mostam két napja” jellegű lazaságra gondolunk, haver. Bár nyilván a higiénia fontos, ennek a hajstílusnak a fenntartásához nincs szükség komolyabb erőfeszítésre vagy sok időre. A 90-es években kifejezetten divatos volt ez volt a grunge, a brit-pop és a mélyen dekoltált farmerek kora, és egyik sem illett a vonalas elválasztásokhoz és a klasszikus, rendezett frizurákhoz.

Még az aprólékosan hanyag frizuráknak is megfelelően kell állniuk, és ideális esetben a lehető legkevesebb erőfeszítéssel. A lazán kócos frizura tökéletes választás, akár egy munka utáni italozásra, akár egy romantikus randira készülsz. Bármilyen hajtípusod is legyen göndör, egyenes, hullámos, vastag vagy vékonyszálú, itt biztosan találsz magadnak egy laza stílust. Íme a legjobb rendetlen frizurák férfiaknak, stílus tippjeink következnek.

Középhosszú haj felül, felnyírt oldalú frizura

férfi haj kócosan rövid frizura

Ha időtálló, egyszerű, mégis kifinomult frizurát keresel, válaszd a kusza francia crop topot. Mindössze annyit kell tenned, hogy a hajadat felül hosszú vagy közepes hosszúságúra hagyod, majd kipróbálod a crop top fade-t. A még extrásabb megjelenés érdekében támogasd meg néhány hajformázó termékkel, például pomádéval vagy wax-szal. A látványos eredmény érdekében kisebb tincsenként próbáld csinálni a formázást.

Hátrasimított, de nem túl szabályos frizura

hátranyalt hátrasimított férfi frizura belváros körút budapest

A fentinél egy kategóriával hosszabb hajak esetében javasolt ezt a megoldást alkalmazni. Egy rendezetlen, hátrasimított, de mégsem túl szabályosan rendezett séró lehet egy kellemes frissítés egy retro érzésen. Ez egy elegáns megjelenés, amely grunge hangulatot kölcsönöz az egész megjelenésednek. Ha inkább az éles, hátra simuló, rendetlen stílust kedveled, válassz egy felnyírt fade megoldást az oldalaknál. A hajformázáshoz a beszárítás vagy a wax lehet a jó megoldás, a lényeg, hogy legyen súlya a hajadnak, hogy ne boruljon szanaszét, mikor hátrasimítod. Ez sem egy roppant bonyolult frizura típus.

Rövid és tüsis frizura

modern férfi frizura gyorsan bármikor

A 2000-es évek egyik ikonikus hajstílusa volt ez, amely a mai napig megőrizte jelenlétét a modern divatban, de nyilvánvalóan fejlődött a korral. A visszafogott vagy látványosabb oldalsó átmenet ezt a megjelenést is kellően naprakésszé teszi. A rövid tüskés haj remek választás, hogy időt spórolj, ha nincs sok időd a formázásra. Ha ritkuló hajadat szeretnéd ellensúlyozni vagy vékonyszálú a hajad, akkor ez a frizura tökéletes neked.

A tökéletes "fringe" frizura

fringe frizura férfiaknak mi hajstílus modern

A fringe szó nagyjából rojtot jelenthet magyarul. Ez már elő is vetíti, hogy az erről elnevezett frizura milyen lehet körülbelül. A modern és a divatvilág által előszeretettel használt frizura tökéletes választás lehet a göndör, hullámos vagy középhosszú hajú férfiak számára. Jól formázva kiemelheted az arcvonásaidat, a vékonyarcú férfiaknak egy remek stíluskiegészítés lehet. Hagyd, hogy a hajad elöl körülbelül 2-3 centi hosszúra nőjön. Ezután kísérletezz az oldalsó részen egy fade, a tetején pedig egy szögletes, kusza fringe hajzuhataggal.

A kócos, borzas haj formázása


Ha egyszer eldöntötted, hogy melyik az a rendetlen frizura, amelyik a legjobban illik az arcformádhoz és a vonásaidhoz, fontos, hogy így is maradjon. Jobb, ha hajmosás és egy törölközővel való óvatos áttörlés után kezded el a hajad beformázását. Vegyél egy kis mennyiségű jó minőségű pomádét vagy waxot a tenyeredre és engedd, hogy felmelegedjen. Vidd fel ezeket a hajadra és állítsd be az általad vágyott formát egymásra merőleges mozdulatokkal. Fontos, hogy ezt sem kell túlgondolni, ennek a megjelenésnek pont a könnyedsége az igazi varázsa.

Tetszett a cikkünk? További férfias tartalmakért látogass el Facebook oldalunkra vagy akár üzletünkbe is!

Felratkozás

Utóbbi bejegyzések

tavaszi férfi frizura tippek trükkök hogyan inspriáció férfiak

Urak, itt az ideje eltenni a télikabátokat, még ha néha esik is az eső, de kétségtelenül most már nagyon szeretnénk magunk mögött tudni a telet.

Read More »
férfi fodrászat belváros egészséges haj hajvágás hajápolás szakértő fodrász modern férfi frizurák

Az alvás nem csak arról szól, hogy elnyomjuk az ébrenléti fáradtságunkat, hanem fontos szerepet játszik a bőr és haj egészségének megőrzésében is. Tehát ha a

Read More »
borbély barber fodrász különbség munka belváros budapest

A fodrászatok és borbélyok közötti különbségek témája bőven adna anyagot egy hosszabb cikkhez is, de 1000 szóban is lehet összefoglalni a lényeget. Te vajon tudod,

Read More »