Tanácsok, amik segítenek elkerülni a rosszul sikerült hajvágásokat

Először is legyél képben azzal a ténnyel, hogy milyen frizurák illenek az arcformádhoz. Ez azon ritka alkalmak egyike, amikor a tükörben való bámészkodásnak más célja is van, mint a hiúságod ápolása. Ismerd meg az arcod geometriáját, mielőtt kiválasztod a frizurát.

A különböző arcszerkezetekhez különböző frizurák illenek, ezért jegyezd fel gondolatban az arcod, a fejed, a hajvonalad és a hajad hátuljának alakját és méretét. Ha tudod, hogyan nő és ül a hajad a fejeden, sokkal könnyebb lesz belevágni és kipróbálni valami újat. Nyugodtan készíts néhány szelfit, ha az segít. Nem nevet ki senki. 

Profi tipp: Egy jó fodrász tud ebben segíteni. Egy fodrász, aki érti a dolgát, a fejformádhoz és a hajtípusodhoz megfelelő vágást tud ajánlani. Ezért keress fel minket!

Inspirálódj, mielőtt fodrászhoz mész.

Bár minden fent említett dolog számít, az is hasznos, ha úgy ülsz az asztalhoz (vagy inkább a székhez), hogy valami konkrét dolog jár a fejedben. Kinek a haja olyan jó, hogy komolyan fontolóra vetted, hogy megskalpolod, és sebészi úton a fejedre erősíted a haját? Hozz magaddal egy képet a fodrásznak. Ha világos elképzelésed van arról, hogy mit szeretnél elérni, mindkettőtöknek könnyebb dolga lesz.

Profi tipp: Ha sűrű, göndör hajad van, ne hozz egy képet valami finom és egyenesről. Dolgozz a természetes hajaddal, ne ellene. Sok bosszúságtól kíméled meg magad, ha hasonló hajtípusú, hajvonalú és arcformájú uraktól keresel haj inspirációt.

Emeld fel a hangod, beszélj.

A barátnőd jót akar, amikor stílustanácsot akar adni neked, de udvariasan utasítsd vissza a véleményét (ha más nem, emlékeztesd arra hogy ha te próbálnád eldönteni, hogy melyik cipő és táska illik a ruhájához, amit visel).

Lehet, hogy a fejében egy idealizált képet próbál rólad alkotni, ami a valóságban egyáltalán nem praktikus.

Hasonlóképpen, ne félj beszélni a fodrásszal. Ha úgy tűnik, hogy a vágás, amit kapsz, nem az, amiben megállapodtatok, mondj valamit. Minél hamarabb tudatod a fodrásszal, hogy a dolgok letértek a helyes útról, annál könnyebben vissza tud térni a helyes útra. Egy rossz vágás is megmenthető.

Legyen egy jól felszerelt termékarzenálod

A jó vágás csak egy része a folyamatnak. Úgy sétálhatsz ki a szalonból, mintha a vörös szőnyegen sétálnál végig, tökéletesre nyírva és formázva, de a fodrászod kemény munkája eltörlődik, amint beugrasz a zuhany alá, elmész az edzőterembe, vagy egy különösen erős széllökésbe ütközöl. Raktározd be magadnak az összes alapvető hajformázó terméket, amelyre szüksége lesz ahhoz, hogy új frizurádat megőrizd.

Profi tipp: Mielőtt haza indulsz, kérdezd meg a fodrászodat. Ő pontosan meg tudja mondani, hogy mire lesz szükséged a szalonfriss megjelenés megismétléséhez.

Rendszeres karbantartás ütemezése

Ami egy profi sportolót megkülönböztet egy hétvégi hobbistától, az a gyakorlás és az elhivatottság; ami egy ápolt férfit megkülönböztet egy újonctól, az a karbantartás. Nem juthatsz el a felsőbb szintekre anélkül, hogy munkát végeznél. 

Egy jó fodrász valószínűleg 4-6 hetente egy találkozót javasol, hogy továbbra is piperkőcül nézz ki, de mielőtt elmész, nézz utána a sajátodnak, hogy mik a karbantartás konkrétumai.

Legrosszabb esetben: Rosszul vágták le a hajad? A jó hír az, hogy vissza fog nőni. A másik jó hír, hogy helyrehozhatod. A rossz hír az, hogy az elrontott vágás javítása komoly szakértelmet igényel – más szóval, javíttasd meg azzal a fickóval, akihez már az elején el kellett volna menned.

Tetszett a cikkünk? További férfias tartalmakért látogass el Facebook oldalunkra vagy akár üzletünkbe is!

Felratkozás

Utóbbi bejegyzések

kopaszodó frizura haj stílus Reds budapest belváros

A férfiak kopaszodása nagyon is valós dolog. A férfiak mintegy 70%-át érinti életük során, és 25%-uknál már 30 éves korban jelentkeznek az első jelek. A

Read More »
budapest reds belváros hajvágás fodrászat barbershop tippek trükkök frizura

Előző cikkünkben feltettünk egy izzasztó kérdést, vajon ciki, vagy teljesen okés, ha nem beszélgetsz a fodrászoddal, miközben vágja a hajadat? Ha kíváncsi vagy mire jutottunk,

Read More »
belvárosi fodrászat budapest körút tippek haj stílus férfiaknak Reds

A rövid válasz: igen normális, egyáltalán nem gond, ha nincs kedved beszélgetni a fodrásszal. A fodrászok emberközpontú munkájukból adódóan pedig kiválóan olvasnak a testbeszédből és

Read More »