Üzleti frizurák: frizura tippek, hogy komolyan vegyenek az irodában

Szeretnél olyan frizurát viselni, ami megfelel egy cég szigorú öltözködési szabályainak, de nem szeretnéd elveszíteni stílusérzéked és személyiséged? Ez érthető.

Azonban őszintének kell lennünk veled. A megfelelő üzleti frizura megtalálása férfiak számára nem olyan egyszerű, mint azt a legtöbben gondolják. Ez leginkább akkor igaz, ha a frizuraválasztásod inkább feltűnő és figyelemfelkeltő. 

Természetesen ez egyáltalán nem lehetetlen. Persze, itt-ott lesznek kompromisszumok, de a megfelelő üzleti frizura megtalálása segíthet abban, hogy magabiztosnak érezd magad a tárgyalóteremben anélkül, hogy munkahelyi korlátokat lépnél át – mindenképpen megéri az erőfeszítést!

A jó hír, hogy ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb üzleti frizurákat férfiaknak, így lehetőséged lesz választani! Szóval mire vársz még? Csekkold őket.

Ezeket a szempontokat mindenképp vedd figyelembe

Nem minden férfi frizura tekinthető alkalmasnak a munkahelyi vagy üzleti életben. Ahhoz, hogy professzionálisnak és hivatalosnak tűnj, az üzleti frizurának olyannak kell lennie, mint:

Tiszta

Tiszta alatt azt értjük, hogy a frizura nem takarja el a főbb arcvonásokat, különösen a szemeket és a füleket. Ezenkívül a frizurának egyenletes hosszúságúnak és megfelelően nyírt szélekkel kell rendelkeznie. Ezzel együtt kerül el minden olyan frizurát, amely kopottasnak, egyenetlenül nyírtnak vagy helytelenül vágottnak tűnik.

Konzervatív

Nem azt mondjuk, hogy a hajadnak unalmasnak kell lennie. Amikor azt mondjuk, hogy konzervatív, akkor klasszikus, mégis stílusos hajvágásról beszélünk. Ezzel együtt kerüld az olyan frizurákat, amelyekkel feltűnsz.

Sokoldalú

Természetesen nem csak az üzleti vagy szakmai világ az egyetlen világ, amelyben élsz. Emiatt olyan frizurát kell választanod, amely elég sokoldalú ahhoz, hogy megfeleljen a hivatalos alkalmakhoz (üzleti megbeszélések, szemináriumok és prezentációk), de alkalmi eseményekre (családi vacsorák, együttlétek és partik) is alkalmas legyen.

A klasszikus férfi

Ez az a stílus, amitől igazán kedvesnek és jóképűnek fogsz tűnni. Készítsünk a hajunk jobb oldalán elválasztást, és mindkét oldalon szépen fésüljük meg a hajat.

Ez a megjelenés már régóta kedvencet talált a férfiaknál, mivel igazán elegáns stílust eredményez, amelyet mindig is nagyra értékeltek. Ezt minden öltönyhöz és kabáthoz viselheted.

Slick back (a bizonyos hátranyalt haj)

Ezt a frizurát akkor válaszd, ha vékonyszálú hajad van. Egyszerűen vágd közepes hosszúságúra a hajad, és fésüld hátra.

A hajad bal oldalán legyen egy elválasztás. A haj fel van puffasztva, így volumenesebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Csak akkor fog működni, ha egyenes a hajad, és nem hullámos vagy göndör.

Közepes hosszúságú, hátrafésült haj

Ez a hajviselet azoknak a férfiaknak készült, akiknek középhosszú a hajuk. Ennél a frizuránál nem kell kiemelkedő elválasztást készítened, mint az előzőeknél.

A hajat csak hátrafelé kell fésülni, hogy teljes legyen a megjelenés. Egyenes és göndör hajú férfiak egyaránt kipróbálhatják, mindkét hajtípuson egyformán jól fog állni.

Rövid klasszikus, szőkéknek

Ezt a népszerű frizurát a híres hollywoodi színész és milliók szívtiprója, Ryan Gosling hozta divatba. Szóval, akár rajongsz a sztárért, akár nem, ezt a stílust kötelező kipróbálnod, mert nagyon vagányan néz ki.

Itt a hajválasztó közel van a közepéhez, de nem pontosan a fej közepén. A haj hossza legyen ehhez mérten rövid.

Rövid pompadour

A pompadournak több előnye is van, ami miatt olyan népszerű a férfiak körében. Először is, ez az a frizura, amelyet könnyedén el lehet vinni az irodából az iroda utáni bulikba.

Másodszor, jól néz ki, függetlenül attól, hogy milyen korú vagy. Ezzel a pompadourral egyszerűnek kell maradnod, mivel ez az irodába való. Tehát nem szabad, hogy Fade vagy alávágás kísérje ezt a frizurát; csak maradj az egyszerű puffos megjelenés mellett.

Közepesen vastag haj alávágással

Ezt neked találták ki, ha rajongsz a trendi alávágott frizuráért, de nem vagy biztos benne, hogy kipróbálhatod-e az irodai korlátok között. Csak ne vágd túl rövidre az oldalsó és hátsó alávágott részt, mint a középső hosszabb hajrészt.

A középen lévő hosszabb hajat átmenetesen kell levágni és hátrafésülni. A megjelenés csak akkor fog működni, ha a természet sűrű sörénnyel áldott meg.

Reméljük tudtunk segíteni ezzel az inspirációs cikkel. Ha nem, akkor gyere be üzletünkbe időpont foglalás nélkül, és rögtön intézünk neked egy biznisz frizurát! 🙂

Tetszett a cikkünk? További férfias tartalmakért látogass el Facebook oldalunkra vagy akár üzletünkbe is!

Felratkozás

Utóbbi bejegyzések

kopaszodó frizura haj stílus Reds budapest belváros

A férfiak kopaszodása nagyon is valós dolog. A férfiak mintegy 70%-át érinti életük során, és 25%-uknál már 30 éves korban jelentkeznek az első jelek. A

Read More »
budapest reds belváros hajvágás fodrászat barbershop tippek trükkök frizura

Előző cikkünkben feltettünk egy izzasztó kérdést, vajon ciki, vagy teljesen okés, ha nem beszélgetsz a fodrászoddal, miközben vágja a hajadat? Ha kíváncsi vagy mire jutottunk,

Read More »
belvárosi fodrászat budapest körút tippek haj stílus férfiaknak Reds

A rövid válasz: igen normális, egyáltalán nem gond, ha nincs kedved beszélgetni a fodrásszal. A fodrászok emberközpontú munkájukból adódóan pedig kiválóan olvasnak a testbeszédből és

Read More »